סלט שורשים בויניגרט הדרים
המצרכים:
2 קולרבי קלופים
200 גר' דלעת
3 יחידות גזר
2 סלק
2 תפוח עץ גרנד סמיט מקולף ומנוקה מגרעינים
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס שקדים חתוכים לגפרורים וקלויים קלות
1 כוס עלי נענע
המצרכים לרוטב:
1/4 כוס מיץ תפוזים או 2 כפות תרכיז תפוזים של פריגת
מיץ מלימון אחד
1 כף חרדל דיזון חלק
1/4 כוס שמן זית
1 כף גדושה של דבש
גרידה מלימון אחד
אופן ההכנה:
- לחתוך את כל הירקות בעזרת דיסקית הז'וליין הדקה בקערת המידי .
- לערבב בקערת המיני את כל חומרי הרוטב מלבד השקדים
- למזוג את הרוטב על הירקות החתוכים, לערבב היטב.
- 4. להמתין 10 דקות לספיגת הטעמים עד להגשה.
- 5. לפזר את השקדים ולהגיש.
סלט זוקיני , פטריות קולורבי עם ובזליקום
המצרכים הדרושים:
5 קישואים זוקיני
2 קולורבי
1 חבילת שמפניון
4 גבעולי סלרי אמריקאי
1 בצל סגול
רבע כוס עלי בזיליקום
רבע כוס עלי נענע
100 גר 'גרעיני חמנייה קלויים
לרוטב:
1 לימון סחוט
כפית חרדל
חצי כפית כמון
שן שום כתושה
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח גס אפור אטלנטי
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם דסקית הפריסה הדקה לפרוס את הקישואים והבצל ולשים בקערה.
את הקולורבי והפטריות לפרוס בדסקית הגוליאן הרחב
לקצוץ עם להב המתכת את עשבי התיבול . לשים את כל הירקות יחד בקערה גדולה , לפזר את גרעיני החמנייה מעל
לערבב את חומרי הרוטב ולמזוג מעל הסלט . לערבב היטב ולהגיש
סלט מלפפונים נבטים בוטנים ברוטב חמאת בוטנים אסיאתי
המצרכים:
8-10 מלפפונים
1/4 כוס שומשום קלוי
100 גר' בוטנים קלויים
צרור כוסברה
1 חבילת נבטים
לרוטב:
2 כפות סויה
2 כפות חמאת בוטנים
1כף שמן שומשום
2 כפות מים
2 כפות חומץ אורז
1 כפית דבש
לשדרוג 1/4 כוס חלב קוקוס לקבלת מרקם יותר קטיפתי
אופן ההכנה
לפרוס את המלפפונים בדסקית פריסת הגל , לשים בקערה.
לקצוץ גס במעבד המזון עם להב המתכת את הבוטנים ולהוסיף למלפפונים
לקצוץ בפולסים את הכוסברה בעזרת להב המתכת ולהוסיף לסלט
לפזר את השומשום ואת הנבטים .
לערבב את כל חומרי הרוטב במעבד המזון עם המלוש ולמזוג מעל הסלט . לערבב הכל יחד ולהגיש .